Duurzame inzetbaarheid vvtInzetten op duurzame inzetbaarheid vinden we allemaal van belang. En toch krijgt dit thema in de praktijk niet altijd de aandacht die het verdient. Korte termijn acties bij werkgevers en werknemers krijgen veelal prioriteit. En dat is ook wel te begrijpen gezien de ontwikkelingen waarmee de VVT te maken heeft. Toch wordt het belang om in te zetten op duurzame inzetbaarheid steeds groter. Juist nu, in tijden van bezuinigingen in de zorg, met enerzijds banenverlies in de eerstkomende jaren maar daarna weer een toenemende vraag naar personeel, een sterk veranderende zorgvraag die ook andere competenties en kennis vraagt, en het langer doorwerken, is inzetten op duurzame inzetbaarheid een must.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en medewerkers en vraagt om betrokkenheid van beide kanten. Een medewerker wil werkzaamheden die aansluiten bij zijn kwaliteiten en waarin hij uitdaging en voldoening vindt. Een werkgever wil een gemotiveerde en enthousiaste medewerker die bijdraagt aan de missie en continuïteit van de zorgorganisatie in een sterk veranderend zorglandschap. Deze gezamenlijke verantwoordelijkheid begint bij een goede dialoog tussen werkgever en medewerkers. De rol van de leidinggevende of coach (bij zelfsturende teams) is hierbij essentieel. Een goede leidinggevende/coach weet een positief klimaat te creëren waarin mensen zich geïnspireerd en gestimuleerd voelen.

Maatwerk

Duurzame inzetbaarheid kent meerdere aspecten; het heeft te maken met:

  • gezondheid & vitaliteit
  • motivatie & werk
  • werk & privé
  • opleiding & ontwikkeling
  • beleid in beeld

Voor iedere invalshoek zijn projecten gestart en instrumenten ontwikkeld om ieder aspect te ondersteunen.

Op deze site treft u voor ieder aspect een overzicht van alle lopende projecten en instrumenten die in de afgelopen jaren op het thema duurzame inzetbaarheid specifiek voor de VVT zijn ontwikkeld. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen. Een belangrijke noot hierbij is de volgende:

Er is geen blauwdruk voor duurzame inzetbaarheid. Elke organisatie is immers anders en dat vraagt om maatwerk.

In de praktijk blijkt dat beleid en inspanningen op het terrein van duurzame inzetbaarheid vaak los van elkaar staan. Een aanpak vanuit een afzonderlijk perspectief (bijvoorbeeld leidinggevende, Arbo of HR) volstaat vaak niet om echt te komen tot duurzame inzetbaarheid van de werknemer.  Integraal HR-beleid is dus ook een belangrijke voorwaarde voor succesvolle implementatie van duurzame inzetbaarheid. Om die reden vindt u bij de verschillende projecten en instrumenten op deze site telkens een verwijzing naar andere thema’s en gerelateerde onderwerpen.

Wilt u aan de slag, en wilt u leren van vakgenoten?

In 2014 wordt een lerend netwerk opgezet met HR-professionals en OR-leden bij verschillende organisaties in de VVT . Doel is om ervaringen uit te wisselen en gebruik te maken van elkaars kennis en kunde. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder meer de instrumenten en methodes die op deze website te vinden zijn. De praktijkvoorbeelden zullen aan de website www.duurzaaminzetbaaridevvt.nl worden toegevoegd.
Deelnemen: U kunt u aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..