‘Seniorenkracht’ is een digitale, interactieve HR-tool met aanbevelingen om de kwaliteiten van oudere medewerkers tot hun recht te laten komen en te benutten. Het maakt zichtbaar dat er ruime arbeidsmogelijkheden zijn voor 50-plussers, en geeft inzicht in de extra kansrijke beroepen voor senioren.

Toelichting

Het Bureau Leeftijd en Werk onderzocht welke kwaliteiten cliënten in het bijzonder toekennen aan werknemers van 50+. Van daaruit is een aantal extra kansrijke beroepen voor deze leeftijdsgroep naar voren gekomen, waaronder in de zorg. Deze beroepen zijn terug te vinden in Seniorenkracht.

De tool bevat ook zeven aanbevelingen met bijbehorende tips om de kwaliteit van oudere werknemers optimaal te benutten. Die aanbevelingen zijn vaak ook toepasbaar op andere levensfasen.

De aanbevelingen zijn mede gebaseerd op praktijkkennis die verzameld is tijdens een bijeenkomst met zorgorganisaties, georganiseerd in samenwerking met ActiZ en cliëntenorganisatie LOC Zeggenschap.

Voor wie?

Seniorenkracht is bedoeld voor HRM’ers, arbodeskundigen en OR-leden.

Door wie?

Seniorenkracht is ontwikkeld door Bureau Leeftijd en Werk, in samenwerking met onder andere ActiZ.

Naar deze oplossing >

Gerelateerde oplossingen

Bent u geïnteresseerd in deze en andere instrumenten die kunnen bijdragen aan het ondersteunen van uw medewerkers? Kijk ook eens naar: