De ‘Toolbox dialoog’ bestaat uit vier downloadbare dialoogkaarten. Daarmee kunnen werkgever en werknemer zich goed voorbereiden op een constructief gesprek over de inzetbaarheid van de werknemer op korte en langere termijn.

Toelichting

De Toolbox dialoog is ontwikkeld door een denktank van A+O VVT, bestaande uit HRM’ers, OR-leden en medewerkers uit VVT-organisaties. Uitgangspunt is dat een dialoog alleen vruchtbaar kan zijn wanneer de gesprekspartners met dezelfde verwachtingen aan tafel zitten. De sleutel tot een goede dialoog  zit in de voorbereiding erop, en de dialoogkaarten kunnen daarbij helpen.

De vier dialoogkaarten sluiten inhoudelijk op elkaar aan, maar zijn ook afzonderlijk te gebruiken. Bij elke kaart zit een bijlage met een toelichting op het gebruik, en ruimte om afspraken vast te leggen. De kaarten zijn opgesteld van abstract naar concreet, van beleid naar praktijk.

Voor wie?

De dialoogkaarten uit de Toolbox dialoog zijn bedoeld voor management, ondernemingsraden, beleidsmedewerkers (HRM’ers) en medewerkers in de branche VVT.

Door wie?

De instrumenten uit de Toolbox dialoog zijn ontwikkeld in opdracht van A+O VVT (waarin sociale partners samenwerken).

oplossing

Gerelateerde oplossingen

Bent u geïnteresseerd in deze en andere instrumenten die kunnen bijdragen aan het gesprek met uw medewerkers?