De ondersteuning wordt aangeboden op overzichtelijke webpagina’s over onderwerpen als mantelzorg, echtscheiding, ontslag en stoppen met werken. Zo zijn er digitale brochures te downloaden over de verschillende thema’s: de Informatie Wijzers. Maar de ‘online coach’ biedt ook tips, checklists en antwoorden op veelgestelde vragen.

Projectbeschrijving

Veel mensen hebben of krijgen in hun privéleven of loopbaan te maken met ingrijpende gebeurtenissen, die zowel persoonlijk als financieel een grote impact hebben. Omdat mensen in zulke situaties vaak door de bomen het bos niet meer zien, kunnen zij wel wat ondersteuning gebruiken om meer inzicht en overzicht te krijgen. PGGM biedt die ondersteuning met toegankelijke, toegespitste informatie op de website onder het kopje ‘coach’.

Door de praktische vraag-en-antwoordvorm vinden werknemers gemakkelijk hun weg naar de antwoorden die zij zoeken. Over verschillende onderwerpen zijn bovendien ‘Informatie Wijzers’ geschreven; overzichtelijke digitale brochures met achtergronden, tips en voorbeelden. De Informatie Wijzers zijn gratis te downloaden. Er is zowel zakelijke informatie in te vinden (‘wat zijn de financiële gevolgen?’, ‘bij welke instanties moet ik zijn?’), als meer lifestyle gerichte tips (‘tips voor meer balans en rust’).

Behalve informatie per onderwerp bieden de webpagina’s veel links naar relevante websites. PGGM-leden kunnen bovendien hun ervaringen delen op het forum.

Voor wie?

De Coach en Informatie Wijzers zijn bedoeld voor medewerkers in zorg en welzijn die te maken krijgen met ingrijpende gebeurtenissen in hun leven of loopbaan, en die daar ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Als werkgever hebt u belang bij medewerkers die goed in hun vel zitten, want gezonde en gemotiveerde medewerkers verzuimen minder, zijn productiever en zetten graag een stapje meer. De informatie en tips uit de Informatie Wijzers kunnen medewerkers helpen om (weer) gezond en vitaal te worden of blijven. Medewerkers die lid zijn van PGGM kunnen profiteren van korting op producten en diensten die goed aansluiten bij belangrijke gebeurtenissen in leven en loopbaan.

Wilt u uw medewerkers laten profiteren van de PGGM online coach of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met PGGM via (030) 277 55 32.

Door wie?

De Coach en Informatie Wijzers zijn ontwikkeld door PGGM, in samenwerking met het UWV,  Mezzo, Korrelatie en Nibud.

knop naar deze oplossing

Gerelateerde oplossingen

Bent u geïnteresseerd in deze en andere instrumenten die kunnen bijdragen aan het ondersteunen van uw medewerkers? Kijk ook eens naar: