Toelichting

De ondersteuning wordt aangeboden in de vorm van een whitepaper, de workshop ‘Langer doorwerken’ of andere op maat gemaakte programma’s en incompany workshops.

PGGM helpt u, uw organisatie en uw medewerkers het werk zo optimaal mogelijk in te vullen. Dankzij PGGM’s jarenlange verbinding met de sector zorg en welzijn kunt u profiteren van veel specifieke kennis en ervaring.

Voor wie?

Als bestuurder, HR-manager of HR-professional kunt u altijd en overal een beroep doen op de ervaren adviseurs van PGGM. Zowel voor informatie en advies als voor praktische handvatten, die direct toepasbaar zijn binnen uw organisatie. Denk hierbij aan instrumenten en methodes, publicaties en bijeenkomsten. Daarnaast krijgt u via PGGM de beschikking over een enorme databank met vele inzichten, kengetallen, trendanalyses en onderzoeken uit de sector zorg en welzijn. Dat maakt PGGM dé partij voor uw arbeidsvraagstukken. Zo maakt u samen de sector zorg en welzijn vitaler.

Door wie?

Hebt u vragen? Neem gerust contact op met de adviseurs van PGGM HR Advies via (030) 277 55 32 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zijn u graag van dienst.

PGGM biedt de volgende oplossingen:

Workshop Aan de slag met langer doorwerken

Over het thema ‘Langer doorwerken’ organiseren we regelmatig workshops bij werkgevers. U gaat aan de slag met vragen als: Hoe bouwen mijn medewerkers hun loopbaan gefaseerd af? Wat zijn daarvan dan de gevolgen voor hun pensioenopbouw? En hoe kunnen we de uitstroom in de organisatie het beste begeleiden?

Whitepaper PFZW Duurzame Inzetbaarheid

In de afgelopen tien jaar is de gemiddelde leeftijd waarop werkende Nederlanders met pensioen gaan gestegen van 61 naar ruim 64 jaar. Ook in de sector zorg en welzijn. Dit stelt zowel werkgevers als werknemers voor grote uitdagingen. Hoe gaan werkgevers om met een vergrijzend personeelsbestand? Hoe blijven medewerkers vitaal en inzetbaar, in een periode dat hun gezondheid minder wordt en bijvoorbeeld mantelzorgtaken toenemen?

Deze publicatie van PFZW geeft inzicht in de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van vergrijzing en langer werken.